Het Nieuwe Rijkskantoor
Cliënt:
Züblin Nederland B.V., Rijksgebouwendienst.
Work:
De rijksoverheid heeft momenteel ruim 7 miljoen m2 gebouwen in beheer, waarvan zo’n 3 miljoen m2 met een vrijwel exclusieve kantoorfunctie. Er is sprake van een afnemende vraag naar rijkshuisvesting vanwege minder ambtenaren en meer efficiënt gebruik van kantoorruimte.

Vandaar het zoeken naar flexibelere huisvesting: Het rijkskantoor wordt niet aan een bepaald departement toegewezen maar kan aan verschillende groepen rijksambtenaren tegelijkertijd een plek bieden. De combinatie van werkplekken met vergaderfaciliteiten geeft ambtenaren uit het hele land de kans mekaar op 1 plek te ontmoeten, samen te overleggen en zelfstandig of in groepen te werken.

In 2014 heeft Boondock Ruby van den Munckhof van Affaire D'Architecture ondersteund in de ontwikkeling van een visie op Het Nieuwe Rijkskantoor. Het projectteam bestond o.a. uit UN Studio, Van Rossum, Nelissen, SW Architecten en Hosper.

Het proces en het resultaat zijn door Aura Luz Melis en Ruby van den Munckhof vastgelegd in een prachtig projectboek. Hieronder enkele beelden uit het boek.
Year:
2014

www.zueblin-nederland.com

Het Nieuwe Rijkskantoor